Parmak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi
20 Haziran 2024

Parmak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Genel olarak yapılan fiziksel aktivitelere bağlı olarak baş parmak ağrısı şikayetleri yaşanmaktadır. Parmak ağrısı, parmakların bu aktiviteler esnasında zorlanması sonucu normal kabul edilmektedir. Ağrı, parmakların fazla zorlanması veya parmağa ağır yük binmesi sebebiyle oluştuysa, kendiliğinden kısa sürede geçecektir. Ancak, parmak ağrısının farklı birçok sebebi de olabilmektedir. Fiziksel bir zorlama olmadan parmakta ağrı oluştuysa, farklı ciddi sorunların olabileceği için zaman kaybetmeden doktora gidilmesi gerekmektedir.

Parmak Ağrısı Neden Olur?

  • Fiziksel Zorlanma: Parmak ağrısı, aktivite sırasında eklemlerin fazla zorlanması sonucu ortaya çıkabilir. Sıklıkla spor ile uğraşan kişilerde parmak ağrısı şikayeti sıkça rastlanmaktadır. Tendon ve eklem yapılarının zarar görmesi, zorlanması parmak ağrısı şikayetini beraberinde getirir. Çok kötü bir zorlama söz konusu değilse, bu sebepten oluşan ağrı kendiliğinden geçecektir.
  • Çeşitli Hastalıklar: Virüs yoluyla bulaşan bazı hastalıklar parmak ağrısına neden olmaktadır. Grip, viral enfeksiyonlar, kabakulak gibi rahatsızlıklar parmaklarda ve vücudun farklı bölgelerinde ağrı oluşturur. Ağrının hastalıklarla bağlantılı olup olmadığını araştırmak için doktora gidip muayene olmak gerekmektedir.
  • Romatizma: Parmak ağrısının bir diğer sebebi ise romatizmadır. Kireçlenme ve romatizmaya bağlı olarak eklem esnekliğini kaybeder ve bunun takiben parmak ağrısı şikayeti baş gösterir. Kemik ve buna yakın eklemin iltihabı olan osteoartrit, kıkırdağı yıpratıp parmakta şekil bozukluğuna yol açabilir. Romatizma durumlarında bağışıklık sisteminin de oluşan problemler sonucunda eklemde şişme meydana gelir. Bunun sonucunda eklemler esnekliğini kaybedebilir ve uzun süre ağrılar hissedilebilir. Hissedilen bu ağrının romatizma olup olmadığını anlamak için doktora gitmeniz gerekmektedir. Uzun süreli doktora gitmemeniz halinde parmak ağrısı kronik bir hale gelir. Kronik hale gelmesi eklemlerde daha fazla hasar oluşmasına yol açar. Vakit kaybetmeden doktora gitmeniz tavsiye edilir.

Parmak Ağrısı Tedavisi

Hekim tarafından yapılan muayene sonrasında konulan kesin teşhis sonunda uygun yapılan tedavi sonucunda parmak ağrısı şikayeti büyük çoğunlukla ortadan kalkmaktadır. Parmak ağrısında öncelikli olarak ağrıyan parmak istirahate alınır. Parmağı dinlendirmek üzere kullanılan özel aletler piyasada bulunmaktadır. Doktorunuzun parmağınıza uygun seçeceği bu aletlerle kısa sürede parmağınız eski sağlığına kavuşturulabilir. Parmak ağrısı tedavisinde bir diğer yöntem ise soğutucu jellerle rahatsız olan bölgeyi soğutup parmak ağrısını rahatlatmaktır. Doktorunuzun yazdığı ve eczaneden temin ettiğiniz soğutucu jelleri kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta, soğutucu jeli direkt olarak tene temas ettirmemektir. Bir diğer ayrıntı ise soğuk uygulamanın süresinin 20 dakikayı aşmamasıdır. Soğuk uygulamayı yaparken bir diğer seans arasının 4 saat olmasını takip etmenizi önerir, sağlıklı günler dileriz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

Baldır Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Baldır Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Kol Omuz Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Kol Omuz Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Parmak Eklem Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Parmak Eklem Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Bacak Eklem Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Bacak Eklem Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi