Kol Dirsek Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi
21 Haziran 2024

Kol Dirsek Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Kol dirsek ağrısı, oldukça yaygın bir şikâyet olarak günümüzde sıkça karşımıza çıkan bir durumdur. Cinsiyet fark etmeksizin herkeste görülebilen dirsek ağrıları, dirseğin yapısı nedeniyle dış etkenlere karşı daha savunmasız olmasından kaynaklanmaktadır. Dirseğin dışa dönük yapısı, olası düşmelerde ya da kazalarda kol dirsek ağrısına neden olabilir.

Kol dirsek ağrısı ilk bakışta son derece basit bir durum olarak düşünülebilir. Ancak, dirsek eklemi vücuttaki önemli eklemlerden biridir. Bu nedenle kol dirsek ağrısı erkenden teşhis edilmeli ve tedavi edilmelidir. Aksi takdirde ağrı aniden şiddetlenebilir. Kol dirsek ağrısına neden olabilecek çok sayıda etken bulunmaktadır. Bu nedenle doğru teşhisi koymak zor olabilir. Ancak günümüzde kullanılan bazı tıbbi cihazlar sayesinde teşhis süreci basitleştirilmiştir. Kol dirsek ağrısı yaşayan kişilerde teşhis yapılırken çeşitli test yöntemlerine başvurulur ve bu şekilde doğru teşhis konulur.

Kol Dirsek Ağrısı İçin Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?

Kol dirsek ağrısı genellikle basit nedenlere bağlı olarak ortaya çıktığı için her zaman doktora gitmek gerekmeyebilir. Ancak bazı belirtiler ortaya çıktığında doktora gitmek şarttır. Bu belirtiler şunlardır:

  • Herhangi bir cismin taşınması sırasında kolu kullanırken aşırı zorlanma durumlarında doktora gitmek gereklidir. Kol dirsek ağrısı ile birlikte kuvvetsizlik görülmesi olumlu bir durum değildir.
  • Özellikle dinlenme sırasında ve gece yarılarında kol dirsek ağrısının dayanılmaz bir hal alması durumunda acilen doktora gitmek gerekmektedir. Bu belirtiler ciddi eklem ağrılarının göstergesidir.
  • İki günü geçen kol dirsek ağrısı sorunu için kesinlikle zaman kaybetmeden uzman bir doktora görünmek gerekmektedir. Basit nedenlerden kaynaklanan kol dirsek ağrıları en geç ikinci gün yavaş yavaş azalır.
  • Ağrılarla birlikte yüksek ateş, ciltte kızarıklık ve ısınma gibi durumlar meydana geliyorsa bu, kol dirsek ağrısının bir enfeksiyondan kaynaklandığını ve uzman bir doktorun tedavisine ihtiyaç duyulduğunu gösterir.
  • Kol dirsek ağrısı, beraberinde şişlik ya da morluk gibi durumları da getiriyorsa bu durumda kesinlikle tedavi gereklidir. Aksi takdirde problem daha da artabilir.

Kol Dirsek Ağrısı Neden Olur?

Tenisçi Dirseği: Tıbbi olarak "Lateral epikondilit" olarak bilinen bu rahatsızlık, birçok kişide görülür. Genellikle objeleri tutmada ve sıkmada zorluklara neden olur.

Dirsek Çıkığı: Genellikle bir travma ya da kaza sonrasında dirsek çıkığı meydana gelir. Dirseğin normal pozisyonunda değil de farklı şekillerde durmasına neden olur ve çok şiddetli ağrılara yol açar. Bu ağrılar dirsek yerine oturtulmadığı sürece devam eder.

Tendinit: İnsanlarda kol dirsek ağrısına neden olan en önemli etkenlerden biridir. Tendinit, dirsek bölgesinde bulunan yumuşak dokuların zarar görmesi sonucu ortaya çıkar.

Radyal Tünel Sendromu: Sinirlerin sıkışmasına neden olarak meydana gelen bir problemdir. Duruş pozisyonu veya diğer nedenlerden dolayı dirsek bölgesinin sürekli baskı altında kalmasından kaynaklanır.

Dirsek Eklemi İltihabı: Vücutta bulunan her eklemde olduğu gibi dirsek ekleminde de iltihaplanmalar meydana gelir. Dirsek ekleminde oluşan iltihaplanma nedeniyle çok şiddetli kol dirsek ağrıları ortaya çıkar. Bu iltihapların ortadan kaldırılması için ilaç tedavisi şarttır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bel Kemiği Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Bel Kemiği Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Alt Çene Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Alt Çene Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Kulak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Kulak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Ayak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Ayak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Baş Parmak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Baş Parmak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Baş Parmak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Baş Parmak Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?