Şiddetli Omuz Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi
24 Temmuz 2024

Şiddetli Omuz Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Şiddetli Omuz Ağrısı

Şiddetli omuz ağrısı, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve çoğu zaman tehlike arz etmez. Omuz, çok sayıda destekleyici dokudan oluşur. Bu dokular arasında damarlar, atardamarlar, kaslar, kemikler, bağlar, sinirler ve diğer destekleyici dokular bulunmaktadır. Omuz ve boyun bölgesini etkileyen faktörler, bu bölgelerde ağrıya sebep olabilir. Omuzda rastlanan şiddetli ağrıların çoğu zaman sebebi bilinmez ve genellikle istirahat ve dinlenme ile kendiliğinden geçer.

Şiddetli Omuz Ağrısının Nedenleri

Şiddetli omuz ağrısının nedenleri arasında omuz bölgesine alınan darbeler, düşmeler ve ani, sert hareketler bulunmaktadır. Bu tür ağrıların en yaygın sebebi, kaslar, tendonlar ve omuz yapısını oluşturan diğer yumuşak dokuların zedelenmesidir. Omuz bölgesine alınan darbeler, aşırı yük taşıma ve bilinçsizce yapılan sert egzersizler, omuzda şiddetli ağrılara yol açabilir.

Omuz ayrılması da şiddetli omuz ağrısına sebep olan unsurlar arasındadır. Omuz ayrılması, köprücük kemiği ile kürek kemiği arasında bulunan bağların alınan bir darbe sonucu gerilmesi ya da yırtılması ile meydana gelir. Bu durumda omuzda şiddetli ağrılar yaşanabilir. Trafik kazaları, düşmeler ve vücutta yaşanan sarsılmalar sırasında meydana gelen travmalar da omuz ve boyun bölgesinde şiddetli ağrılara neden olabilir.

Şiddetli Omuz Ağrısının Potansiyel Nedenleri

Şiddetli omuz ağrısı yaşayan kişilerin bilmesi gereken bir durum da, diyafram altında oluşan iltihaplanmaların omuz bölgesindeki ağrının sebepleri arasında yer alabileceğidir. Omuzda bulunan destekleyici dokularda herhangi bir problem yaşandığında, bu ağrılar şiddetini artırabilir.

Şiddetli Omuz Ağrısının Yönetimi

Şiddetli omuz ağrısı yaşayan kişi, omuz bölgesine soğuk veya sıcak kompres uygulayabilir. Spor ve uygun egzersizlerle omuz bölgesindeki ağrıyı hafifletebilir. Masa başında ve bilgisayar karşısında fazlaca oturmayı gerektiren mesleklerde çalışan kişiler, belli aralıklarla kendilerini dinlendirmeli ve pozisyon değiştirmelidir. Omuzdaki ağrıyı hafifletmek veya ağrının geçmesini sağlamak için esnetme egzersizleri yapılmalıdır. Alınan tüm önlemlere rağmen hala şiddetli omuz ağrısı yaşanıyorsa, gece ağrıları devam ediyorsa ve dinlenme ile bu ağrılar kendiliğinden geçmiyorsa mutlaka doktora gidilmeli ve doktorun uygun gördüğü tedavi uygulanmalıdır.

Şiddetli Omuz Ağrısının Sebepleri

  • Köprücük kemiği kırılması
  • Bursit
  • Kürek kemiği kırılması
  • Tendonların zorlanması
  • Omuz ayrılması
  • Omurgada incinme
  • Tendinit
  • İltihaplanmalar

Şiddetli Omuz Ağrısının Ciddi Hastalıklarla İlişkisi

  • Kalp krizi
  • Majör travma
  • Omurilik hastalıkları
  • Mide bölgesinde bulunan ciddi rahatsızlıklar

Şiddetli omuz ağrısı, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen ve genellikle tehlike arz etmeyen bir durumdur. Ancak, ağrının nedeni ve şiddeti dikkate alınarak uygun tedavi yöntemleri uygulanmalı, gerektiğinde profesyonel tıbbi yardım alınmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Haber Bülteni